...všetci sme len ľudia...


Stretnutie skoronarodených detí v Dražkovciach 27.5.2017

27.05.2017 00:00

...toto sú  tie ktoré dostali šancu na normálny  život ...počul som niekde v zákulisí. Priznám sa , že keď som ich videl  vôbec  sa neodlišovali od ostatných detí . Boli usmiate , veselé , hravé ,robili besy  a vôbec im nevadilo  , že štart do  života mali taký iný , komplikovanejší.

Keď mi manželka Katka  oznámila , že  chystajú takúto akciu  ani ma to neprekvapilo . Celý profesionálny život  sa týmto deťom venuje  spolu s celým teamom z Neonatologicke kliniky v Martinskej fakultnej nemocnici. Poprosila ma o pomoc a ani na chvíľu som nezaváhal. A pomohli nám aj  ostaný , ktorých som  oslovil . Či už firmy alebo  jednotlivci. Chcem týmto  poďakovať fy. SAVE-TECH z Trenčína , AJP z Brna , MIKRON SLOVAKIA z Nových Zámkov , pánovi  Fučelovi z Turian a rodine Chromčíkovej zo Žabokriek  aj v mene  všetkých účastníkov.
Už počasie  sľubovalo úspech tejto akcie . Nádherný slnečný deň predpovedal dobrú náladu a všetko klapalo ako malo. Nesklamali  ani deti a ich rodičia . Dobrá nálada , humor , všadeprítomný džavot detí prezradil , že tento projekt  stretnutia  skoronarodených  detí s ich prvými opatrovateľmi  je velmi dobrý nápad . Znova sa zišli rodičia deti , lekári a  sestričky . Ľudia , ktorý stáli na ich štarte do  života. Pre návštevníkov boli pripravené športové hry ,  darčeky  a veľa veľa atrakcii. O muziku a dobrú náladu sa postaral Janko Hatara .  Svoje detské divadielko nám  prišiel predstaviť Tibor Kubička so svojim kolektívom .  Počas celej akcie si mohli  návštevníci  prezrieť , záchranárskú techniku , vybavenie sanitok a  rýchle zdravotnej služby . Svojich psích zverencov nám prisli predstaviť príslušníci  policajného zboru  , ktorý zožali obrovský uspech . A aby som nezabudol na kuchárskych varičov . Duo Važan Chromčík spolu s ostatným personálom z kuchyne  a samozrejme s Kikou , ktorá tomu šéfovala , navarili perfektný vojenský guľáš . Všetci boli spokojný . Aj pán profesor Mirko Zibolen .
Na  záver  chcem milým  deťom popriať  veľa štastia a hlavne zdravia v ich budúcom živote .

 

Všetkým , ktorý nám pomohli  vrúcne  ĎAKUJEME

 

Niekoľko fotografii  z tejto akcie nájdete v  sekcii Fotogaleria  s názvom "Stretnutie skoronarodených detí v Dražkovciach 27.5.2017"

V prípade záujmu  o fotografie  ma  prosím kontaktujte cez  Email alebo telefonicky . Tak isto  sa nenahnevám keď prídete osobne. Dostupné fotky na našej stránke si jednoducho môžete stiahnuť . Ostatné Vám viem zaslať na Email alebo  poštou na CD ( poštovné 1€ mi zašlete po dohode)

Text a fotografie Peter Chromčík
 cms.peter-chromcik.webnode.sk/fotogaleria/a/   

—————

Späť